FONAMENTS PERCEPTIUS DEL CINEMA



FONAMENTS PERCEPTIUS DEL CINEMA


REPRESENTACIÓ I MOVIMENT

La image cinematogràfica està basada en una il·lusió òptica que es sustenta en:
  • El moviment de gravació: la descomposició de la realitat que capta la càmera en fotogrames; successions d'imatges estètiques. 
  • El moviment del projector: reconstrucció de la realitat mitjançant la il·luminació i passat a velocitat dels fotogrames.

L'ORIGEN DEL CINEMA

Causes del invent del cinema:

El descobriment del cinematògraf i el quinetoscopi: 

Un cinematògraf és una màquina, obra del germans Lumière, capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a la fi del s. XIX, va ser la primera màquina capaç de rodar i projectar pel·lícules de cinema. El cinematògraf va ser un important pas per poder gaudir de l'art del cinema. Temps més tard, van anar apareixent artefactes més avançats d'est, millorant la qualitat  de les pel·lícules projectades. Edison, al mateix temps, inventa las EEUU el quinetoscopi: consistia en una caixa de fusta amb un orifici on hi havia una lent. A l'interior s'hi trobava una bombeta i el rotlle de la pel·lícula. La funció principal de l'aparell era reproduir imatges en moviment, les quals es visionàven a través d'una pantalla d'augment, prèviament dipositant una moneda i de forma individual.



El descobriment de la persistència retiniana:

La persistència retiniana explica que les imatges que es visualitzen es mantinguin unes fraccions de segon després de que hagi desparegut l'estímul. Això ens permet relacionar diferents fotogrames que passen molt ràpid i crea moviment en les imatges.
Al cinema es necessita una velocitat de 24 fotogrames per segon, quan s'inclou el so.

Desenvolupament de la fotografia: ( fotografies d'exposició ràpida )

A finals del s. XIX, es va aconseguir que el productes químics de les pel·lícules triguéssin en fixar les imatges en dècimes de segon, cosa que va permetre a Edward Muybridge fotografiar el moviment dels animals i d'humans per fases.


















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EXPRESSIVITAT DELS PLANS

PICTORIALISME

ANÀLISI D'ANUNCIS