HISTÒRIA DEL CINEMA MODERN


HISTÒRIA DEL CINEMA


El PreCine

Es produeix des dels inicis de la nostra era, amb la cerca de procediments per produir la realitat. Al s. XVI, amb el sorgiment de la "càmara oculta" (projecció d'imatges externes dins d'una cambra obscura), el cinema va poder desenvolupar-se amb major rapidesa. Un segle després, "la llanterna màgica" seria la precursora de les sessions de cinema. Ja al s. XIX, apareix la fotografia. Per primera vegada, era possible impressionar i guardar una imatge del món que ens embolica.

L'època muda

L'època muda es caracteritza per no posseir sons d ecap espècie, a causa que la tecnologia de l'època no ho permetia. En aquesta època, les pel·lícules eren fetes sobre moments quotidians,sobre la vida laboralo familiar,però a principis del s. XX, és ja una indústria. És així que ha passat de ser un invent per divertir, a ser una màquina de fer diners.
Un dels grans personatges va ser David WarkGriffith, un gran fixador del llenguatge cinematogràfic que va influir en joves cineastes d'una geografia tan allunyada dels EUA, com és Rússia.




Època sonora

El 6 d'Octubre de 1927 succeeix un fet revolucionari per a la història del cinema, començava a parlar. El sistema per introduir el so al cinema va ser el "Vitaphone" és així que en 1935 arriba el cinema en color amb la pel·lícula "La fira de les vanitats".


La postguerra

En acabar la guerra, en una Itàlia destrossada, aparaix l'anomenat "Neorrealista", una cinema testimonial sobre la realitat del moment, fet amb pocs mitjans materials però amb molta humanitat. A la fi dels anys 70, s'imposa la recuperació de la superproducció de qualitat i de rendibilitat, concretament de la mà de Georges Lucas, autor de "La guerra de les galàxies". En els anys 80, predomina l'aparició i introducció del vídeo i l'augment dels canals televisius.
Apareix posteriorment l'Star System: Era el sistema de contractació d'actors en exclusivitat i  a llarg termini utilitzat pels estudis de Hollywood en la denominada època daurada de Hollywood per assegurar-se l'èxit de les seves pel·lícules.
Va ser al 1909, al teatre de Lomdres Palace-Varieté, on es van projectar per primer cop pel·lícules en color.




El cinema en l'actualitat

És una de les diversions més preferides. Les produccions fílmiques han estat un eficaç mitjà de comunicació, de relació social i comercial. Ha intentat penetrar com a art, però la majoria dels espais dedicats a ell i a les produccions cinematogràfiques, s'han dirigit cap a un altre camí, és a dir, s'ha instal·lat en una indústria en relacionar-se amb el comerç.


Cinema 3D

És la projecció de pel·lícules cinematogràfiques que puguin ser percebudes amb la sensació de profunditat gràcies a la visió estereoscópica. Amb l'ús d'alguns lents que poden ser: Bàsic, Anáglifos, Actius o que polaritzen la llum.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EXPRESSIVITAT DELS PLANS

PICTORIALISME

ANÀLISI D'ANUNCIS