EL CINEMA

3r TRIMESTRE

HISTÒRIA DEL CINEMA


La història del cinema com a espectacle va començar a París, França, el 28 de desembre de 1895. Des de llavors ha experimentat una sèrie de canvis en diversos sentits. D'una banda, la tecnologia del cinematògraf ha evolucionat molt, des del primitiu cinema mut dels germans Lumière fins al cinema digital del segle XXI. D'altra banda, ha evolucionat el llenguatge cinematogràfic, incloses les convencions del gènere, i han sorgit així diferents gèneres cinematogràfics. En tercer lloc, ha evolucionat amb la societat, amb el que es van desenvolupar diferents moviments cinematogràfics i cinematografies nacionals.
      

       



Edison va crear el Kinetoscopi, era un aparell destinat a la visió individual de bandes d'imatges sense fi, però que no permetia la seva projecció sobre una pantalla.
Era una caixa de fusta vertical amb una sèrie de bobines sobre les quals corrien 14 m de pel·lícula en un bucle continu. També va crear el Kinetògraf per captar les imatges amb moviment.
Les primeres pel·lícules van ser dels germans Lumière els quals van inventar el cinematògraf, un aparell portàtil amb triple funcionament: càmera, impressora i projector. Projectava una seqüència d'imatges amb l'ajut d'una maneta, que donaven sensació de moviment amb la persistència retinal.
Totes les pel·lícules al principi eren mudes i en blanc i negre. Un músic es posava al costat de la pantalla i imitava el so.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EXPRESSIVITAT DELS PLANS

PICTORIALISME

ANÀLISI D'ANUNCIS