GÈNERES FOTOGRÀFICS

GÈNERES FOTOGRÀFICS



1. Retrat

El retrat fotogràfic o la fotografia de retrat és un gènere fotogràfic on es reuneixen tot un seguit d'iniciatives artístiques que giren entorn de la idea de mostrar les característiques físiques, l'expressió, personalitat, i estat d'ànim de la persona o persones que apareixen en les fotografies.



1.1 Fotografia de moda

És un subgènere fotogràfic dedicat a il·lustrar roba i altres articles relacionats amb la moda. A través del temps, la fotografia de moda ha desenvolupat la seva pròpia estètica, on les peces de vestir i els accessoris solen estar acompanyats d'històries i llocs exòtics triats pels fotògrafs per a tals finalitats. Per la seva funció de producció d'imatges per a l'ús dels productes indumentaris té un caràcter comercial, i també té un rol sociològic per la influència que ha tingut en la identitat femenina a través de la difusió de les idees de bellesa, seducció, joventut, elegància, glamour, etc.



2. Paisatge

Aquest tipus de fotografia com ja diu el seu nom, s'utilitza per fer fotografies a paisatges naturals; boscos, llacs, selves, mars, etc. Per realitzar aquest tipus de fotografia, podem utilitzar òptiques denominades "gran angular", ja que permeten visulitzar un angle de visió més gran, és a dir, podrem incloure en la imatge molts més elements dels que podem observar a través de la nostra pròpia visió com humans, a més són objectius que obtenen una major profunditat de camp, és a a dir, una sensació d'espai entre els elements de la imatge captada.



2.1  Fotografia subaquàtica

És la especialitat fotogràfica desenvolupada per poder realitzar fotografies en immersió. La fotografia subaquàtica és una modalitat molt practicada en el buceig esportiu i en l'estudi de la biologia marítima. La fotografia subaquàtica és la millor i inclòs la única opció que tenen els científics per documentar els seus descobriments en ambients marítims. Es tracta, doncs, d'una especialitat fotogràfica molt utilitzada per diferents ciències. 





3.  Fotografia natura morta

És un gènere pictòric que engloba les representacions d'objectes en un espai determinat, com animals de caça, fruita, flors, estris de cuina, de taula o de la llar, antiguitats, etc. La natura morta dóna a l'artista més llibertat compositiva que d'altres gèneres pictòrics com el paisatge o el retrat. Algunes natures mortes modernes trenquen la barrera bidimensional i empren tècniques mixtes tradicionals, fent servir també objectes trobats, fotografia, gràfics generats per ordinador o so i vídeo.





3.1 Fotografia artísitca

Es refereix a aquelles fotografies que han estat creades per omplir la visió creativa de l'artista. És un concepte diferent del fotoperiodisme i la fotografia publicitària, ja que aquest primer proporcionaria suport visual a històries i la segona tindria com a objectiu vendre un producte o un servei.




4. Reportatge

És un gènere de fotografia i també de periodisme. El reportatge fotogràfic és la història que expliquen amb fotografies, a partir d'un determinat succés i de l'impacte que aquest causa en la gent.




4.1 Documental

El documental és un gènere cinematogràfic i televisiu, realitzat amb imatges preses de la realitat. 




5. Fotografia científica

És aquella que s'utilitza en el camp de la ciència, la indústria i l'educació com a mitjà de registre i difusió de la realitat, i és considerada un element de treball per comunicar i un mitjà de gran utilitat en la investigació. La càmera permet enregistrar amb precisió fets que poden ésser observats directament, com per exemple aquells que es desenvolupen en temps molt breus o molt llargs, els que succeeixen a escala microscòpica o macroscòpica, els que afecten a regions molt grans de la Terra o de l'espai, els relacionats amb radiacions no visibles per l'ull humà. 



5.1 Fotografia pericial

La fotografia pericial és molt important en els informes pericials, ja que aclaren elements que d'una altra manera no podrien ser visualitzats per el jutge ni per la part contrària, i moltes vegades aquestes proves que justificades amb la fotografia pericial són determinants.











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EXPRESSIVITAT DELS PLANS

PICTORIALISME

ANÀLISI D'ANUNCIS