LABORATORI ANALÒGIC I DIGITAL

LABORATORI ANALÒGIC I DIGITAL



Procés de relevat químic de les fotografies

  1. Vessar aigua en temperatura ambient en el tanc de relevat, on està permanent durant un minut, sense agitar.
  2. Verificar la temperatura del revelador de pel·lícula. Cada pel·lícula té un temps diferent de revelat. és a dir, el temps de revelat dependrà de la ISO de la nostra pel·lícula.
  3. Vessar el revelador de pel·lícula dins del tanc i després agitar constantment durant el primer minut. Deixar descansar per 30 segons i després agitar 10 segons per 30 segons de descans. El temps de revelat depen de la ISO i la temperatura del químic revelador.
  4. Guardar el químic revelador en el tanc de 2 litres corresponent i vessar el bany d'atur per 30 segons, o, en el seu dret, utilitzar aigua al raig durant un minut.
  5. Vessar dins del tanc el químic fixador, agitar el tanc durant el primer minut, després, agitar durant 10 segons després de cada 30 segons.
  6. Guardar el químic fixador en el tanc de 2 litres corresponent i deixar el tanc al raig del aigua durant 4 minuts.
  7. En un litre d'aigua, vessar una collarada de Photofloo, després, obre el tanc i tregui el rodet amb la pel·lícula, el mateix que dipositarà durant 30 segons en la jerra amb Photofloo.
  8. Desarmar el rodet i penjar la pel·lícula per que aquesta es sequi del tot.
  9. Tallar la pel·lícula en tires de 6 fotogrames i guardales en el portanegatius.

PREPARACIÓ





REVELAT





BANY DE DETENCIÓ





FIXACIÓ





RENTAT I HUMECTAT







Fotografia digital

Bàsicament el revelat digital es tracta de la impremta; d'imprimir la imatge en un paper digital. La impressora és una màquina connectada a l'ordinador que serveix per imprimir la informació que tu vols. Per tal d'això, hi ha diferents mètodes capaços de realitzar-ho.

1. Impressora làser i tèrmica (tòner=tinta)  

S'utilitza en el cas de buscar la millor qualitat d'expressió, una gran velocitat  un preu econòmic per a cada copia. El seu funcionament consisteix en atraure la tinta a un tambor d'impressió sensible a la llum, utilitzar l'electricitat estàtica, que es troba carregada per l'acció de l'element a imprimir que forma el làser al tambor, de tal manera que el tòner transmet el tambor al paper degut a la calor i la pressió.
Un inconvenient és el preu alt inicial.

2. Injecció de tinta

Consisteix en l'emissió d'unes petites quantitats de tinta a través d'uns injectors que produeixen els píxels. Per tal de crear aquestes gotes es poden fer servir dos mètodes:

  1. Mètode tèrmic: Un impuls elèctric produeix un augment de temperatura que fa bullir la petita quantitat de tinta que es troba dins la càmera. D'aquesta manera forma la bombolla de vapor que força la seva sortida pels injectors, al sortir a l'exterior, el vapor es condensa formant la mínuscula bombolla de tinta. Aquests es troben als cartutxos de tinta.
  2. Mètode piezoelèctric: Al rebre aquest element piezoelèctric un impuls, es canvia de forma augmentant bruscament la pressió a l'interior provocant així la injecció d'una partícula de tinta. Alguns avantatges són que el cicle d'injecció és més ràpid que l'anterior.
3. Tinta sòlida 

En aquest cas, s'utilitza un sistema de transferència termal mitjançant l'ús de barres sòlides similars a la cera de color. D'aquesta manera la tinta es fon. Algun inconvenient és que costa calentar-se, consumeix molta energia i dificulta l'escriptura manual posterior sobre la tinta.

4. Impacte

S'utilitza el propi cop de les agulles ubicades al capçal per transferir la tinta al paper i el seu ús es redueix a la creació del que es desitgi revelar. Hi ha dos tipus: les de margarita, on els caràcters es situen a una espècie de rèvolver, i les de bola, on es situen a una esfera. Un inconvenient és que són molt lentes.

5. Matriu de punts

Es tracta d'impressores d'impacte que utilitzen una matriu de petits alfilers per crear punts precisos. Un inconvenient és que imprimeix en mala qualitat.

AVANTATGES E INCONVENIENTS DE LA FOTOGRAFIA DIGITAL RESPECTE L'ANALÒGICA

Avantatges


  • Permet disposar de les fotografies a l'instant.
  • Al fer una fotografia, es crea un arxiu on hi ha la informació rellevant sobre aquesta.
  • Es poden ajustar les característiques que tu vulguis. És a dir, saturació, llum, contrast...




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EXPRESSIVITAT DELS PLANS

PICTORIALISME

ANÀLISI D'ANUNCIS